Minden, amit a problémádról nem tudsz – I.

Ahhoz, hogy ez az írás egy kicsit is érdekeljen, szükség van egy problémára, amit épp meg akarsz oldani, ámde – ki tudja, miért – nem megy olyan könnyen. Nem kell, hogy a vevőszerzéssel legyen kapcsolatban, és lehet kettő is vagy akár három, a megoldás szabályai mindre vonatkoznak.

(IGEN, vannak ilyen szabályok! Most már kezd érdekelni…?)

Az első, amit a problémáról tudni lehet, hogy ha mindent tudnál róla, akkor már nem létezne. Mert abban a pillanatban, amikor tökéletesen átlátod, a megoldást is megtalálod. Idézz csak fel egy alkalmat, amikor sikerült átlátnod egy problémát!

HÁT NÉZZÜNK RÁ!

Nézzünk rá, és mindenek előtt hozzunk meg egy apró, ám fontos döntést. Mert a problémáid Te választod. Talán nem könnyű első olvasásra megemészteni, de elég praktikus, ha ezzel kezded a probléma kezelését, mert az sem biztos, hogy foglalkoznod kéne vele egyáltalán.

Mi a baj?

Fogalmad sincs, hogy hirtelen miért nem működik a kampányod, pedig eddig hozta a vevőket? Vagy csak valaki beszólt Neked? Egy alkalmazottad? Egy labilils idegzetű vevőd?

Minél jobb állapotban vagy, annál többet kibírsz - és minél nyűgösebb vagy, annál jobban kiborulsz már apróságokon is.

Látod: Te választod a problémád, nem az Téged. Tehát az első dolog, hogy többé-kevésbé higgadtan, józanul ránézel, és eldöntöd, hogy hagyod a fenébe. Vagy: FELVESZED A KESZTYŰT!

(Tipp zárójelben arra az esetre, ha nem tudod kiverni a fejedből: Találj ki, képzelj el hasonló  vagy rosszabb – problémákat, amennyi csak eszedbe jut, az segít elvonni a figyelmed!)

Hogy igazságosak legyünk, azért annyit tegyünk hozzá, hogy a problémák nem feltétlenül rossz dolgok! Egy pillanatra se érezd úgy, hogy a problémák nélkül szebb lenne a világ.

SŐT!

A problémák azok, amik életben tartják a figyelmünket, aminek a megoldása lefoglal, mi több, sikeressé és szórakoztatóvá teszi az életünket.

Az a néhány gondolat, amit az előzőekben olvastál, éppen abba az irányba próbál orientálni Téged, hogy tudatosan dönts arról, milyen játszmákat játszol, és milyen játszmákban nem veszel részt.

Mert játszma nélkül nem élet az élet, és minden probléma jobb, mint a semmilyen probléma.

(Gondoltál már arra, hogy például a betegeskedő emberek azért nem gyógyulnak fel, mert nem maradt más játszmájuk, mint betegnek lenni?)

Most gondolj a vállalkozásodra:
Milyen játszmát játszik a céged?
Mi az a probléma, amit valójában megold?

Ez sokat segít az üzeneted megfogalmazásában, ezért szívesen segítünk kibogozni!

Nos – ha az első rész felkeltette a figyelmed – folytathatjuk a problémák boncolgatását?

OK, folytathatjuk!
Kategória: Blog. A cikk linkje: link.

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.