Minden, amit a problémádról nem tudsz – II.

Már az előző részből kiderült, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen passzban vagy, mennyire vagy nyűgös vagy éppen laza.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb passzban legyél, megfontolásra ajánlok valamit, ami első olvasatra nem talán nem jön át. Különösen, ha úgy érzed, hogy egy komoly problémával vagy kénytelen szembenézni.

Mert a második dolog éppen az, hogy

Te ne legyél túl komoly!

Megmagyarázom, pontosabban hozok egy saját példát, ami pár napja történt velem: 

A fúrott kutamban annyira alacsony lett a vízszint, hogy a szívattyú tönkrement, mert levegőt szívott víz helyett. Vettem egy új szívattyút, de ez a vízszint problémáját nem oldotta meg. Viszont közben a régi szivattyút is sikerült megjavítani, így onnantól bátran, következésképp igen kreatívan tudtunk gondolkodni, és kísérletezni mindenféle megoldásokkal, mert ott volt az új, tartalék szivattyú arra az esetre, ha egy kevésbé sikeres vízfakasztó ötletünk újra tönkretenné a régit.

Mi a tanulság?

Azért görcsölsz, amit nem tudsz egykönnyen reprodukálni.
És amíg görcsölsz, nem tudsz igazán jól gondolkodni.
Szóval: NE GÖRCSÖLJ!

Most hozz Te példákat a saját emlékeid alapján!
Próbáltál már úgy például becsajozni/bepasizni, hogy görcsöltél közben?
Most idézz fel egy olyan alkalmat, amikor laza voltál közben!
Na? Melyik volt a nyerő beállítás?

Ha képes vagy olyan játszmaként tekinteni a vállalkozásodra, amiben örömödet leled, akkor nem feltétlenül idegességgel reagálsz, próbálod kreatívan kezelni a kihívásokat, amik elé odaállít. Visz a lendület!

És mert fontos Neked, bármit megteszel érte, hiszen a Te gyereked: Ahányszor megbotlik, a hóna alá nyúlsz, és (majdnem) végtelen türelemmel újra meg újra felsegíted. Ahogy eddig is, ezután is megoldod, akármi történik. Nem így van?

A lényeg röviden:
Ha játszol veszíthetsz – de ha félsz attól, hogy veszítesz, nem játszol.
Melyik a rosszabb?

(Jó válasz!)

 

OK, folytathatjuk!
Kategória: Blog. A cikk linkje: link.

Persze. Segítünk.

Bízunk benne, hogy ezzel a blog bejegyzéssel is tudtunk használható gondolatokat adni. Ha elakadnál a megvalósításban - vagy egyszerűen csak kényelmesebb Neked úgy, szívesen megcsináljuk mi.

Keress bátran!

    Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.